ACEG staat in voor de veiligheidscoördinatie Brussel

Om het risico op arbeidsongevallen in de bouwsector te verminderen, moeten veiligheidscoördinatoren aangesteld worden als tenminste twee aannemers werken uitvoeren op eenzelfde werf. ACEG staat niet alleen in voor de veiligheidscoördinatie in Brussel, maar bij uitbreiding in heel België.

Twee fases

De veiligheidscoördinatie geldt zowel tijdens de ontwerpfase als tijdens de verwezenlijkingsfase van de werken. Wat betreft wie de coördinatie in handen mag nemen, wordt een onderscheid gemaakt tussen bouwwerken van bepaalde groottes:

  • Oppervlakte kleiner dan 500m²: niet gecertificeerd, wel specifieke beroepservaring en basisopleidingen
  • Oppervlakte groter dan 500m²: wél gecertificeerd

ACEG in Brussel valt onder de laatste categorie als gecertificeerde veiligheidcoördinator. Het niet aanstellen van de veiligheidscoördinator - iets wat verplicht is sinds 2001 - kan leiden tot zware straffen.

Contact

Om arbeidsongevallen zoveel mogelijk te voorkomen en het welzijn van de werknemers centraal te stellen, is het aanstellen van een veiligheidscoördinator vanuit overheidswege verplicht. Als gecertificeerde coördinator kan ACEG grote als kleine bouwprojecten in handen nemen. Neem contact op voor een overeenkomst of vraag naar een vrijblijvende offerte.