Energieprestatiecertificaat in Brussel via ACEG

Vanaf het moment dat een woning (huis, appartement, studentenkamer, ...)  te koop of te huur is, moet de eigenaar het energieprestatiecertificaat (EPC) regio Brussel kunnen voorleggen. Zo kunnen potentiële kopers of huurders rekening houden met de energiescore bij hun beslissing.Als gekwalificeerde en erkende firma kan ACEGdaarvoor zorgen.

Energiedeskundige type A

ACEG is gecategoriseerd als ‘energiedeskundige type A’ en stelt als onafhankelijk orgaan een energieprestatiecertificaat (EPC) op dat aangeeft hoe energiezuinig een gebouw is. Het is verplicht bij verkoop en verhuur van woningen en voor bepaalde openbare gebouwen.

ACEG gaat langs bij nieuwbouw en- renovatieprojecten, panden die verhuurd of verkocht worden voor een keuring van de energie. Er wordt dus voornamelijk gekeken naar de isolaties, muren, vloer, deuren, verwarmingsinstallaties, …

EPB-dossier

Naast de EPC stelt ACEG ook een EPB-dossier samen, waarbij wordt nagegaan of een bouwproject reëel is uitgevoerd. In overleg met de architect wordt nagekeken of de juiste isolatiematerialen worden gebruikt voor ventilatie en verwarming. Dit dossier toont ook aan hoe energiezuinig en veilig een pand is.

Contact

Voor een energieprestatiecertificaat (EPC) of een EPG-dossier is ACEG als onanhankelijke instatie de ideale partner voor een gedetailleerd overzicht. Actief in heel België: Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Neem uw telefoon en maak een afspraak.